18.11.07

Leikki ihmisten hengellä ja terveydellä on jo käynnissä


Elinsiirrot on lopetettu. Lastenklinikan osastoja on suljettu ja pieniä vakavasti sairaita potilaita sullotaan ahtaille osastoille, jossa työssä oleva henkilökunta joutuu epäoikeudenmukaiseen ja liian suureen paineeseen.
Kun ensimmäiset uhrit tulevat, alkaa syytösten tulva ja oikeudenkäynnit, oikeuden hakeminen ja terapeuttien jonottaminen.

8 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Älä muuta viserrä.
Eilen ystäväni kanssa juttelin pitkät pätkät. Tavallaan olemme korotuksen puolella, mutta se että miten sitä vaaditaan; kaikki mulle heti ja nyt. Se ei saanut meiltä ymmärrystä.
Jos ihmiset palavat nyt loppuun kiireen alla, ei raha sitä helpota, vaatisivat osaa ns.palkankorotuksesta vaikka työajan lyhentämisenä tai lisähenkilöiden palkkaamisena.
Monet kehuu kuinka asiat on hyvin ulkomailla. No tervemenoa vain, jos se on se kriteeri.
Minä vain mietin kuinka kauan se työssä oleva tehyn jäsen jaksaa sekä maksaa korotettua maksua, että tehdä työtä kiristyneessä ilmapiirissä ja ahtaalla.
Jotenkin tuntuu että on joukkohysteria vallannut, ja arjen realiteetit unhohtuneet.
Uutisissa joku hoitaja kommentoi, että olisivat he suojatyötä tehneet ilman kirjeitäkin. No ei se viime aikoina oikein siltä ole kuulostanut.. ja vielä vähemmän on näyttänyt.

Jäämme siis odottelemaan.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Itse seuraan vain sydän kurkussa, miten potilaiden käy. Tehy ei sinänsä kiinnosta, koska se käänsi selkänsä avun tarpeessa oleville ihmisille. Lastenklinikan avoimet osastot on jo tänään sullottu täyteen pieniä vakavasti sairaita potilaita. Ollaan kuin olisi jokin kriisi, vaikka täällä hyvinvoinnin keskellä.
Poliitkot kulkevat topakoina silkkipuvuissaan ja ryhdikkään sovinistisesti pysyvät linjassaan "ei, tipu".

Tarjuska kirjoitti...

Ennen kaikkea vaikeasti sairaat lapset ja aikuistet sekä keskoset ja synnyttäjät, tästä eniten kärisvät. Loppujen lopuksi me olemme itse maksumiehiä. En voi olla epäilemättä, ettei terveydenhoitomaksut ja kustannukset taas tupsahtaisi sairaiden maksettaviksi. Näihän se yleensä on, että pitkäaikaissairaat loppujen lopuksi maksumiehiksi joutuvatkin.
Nyt niitä suojelusenkeleitä kaipaisin näiden lasten ja vakavasti sairaiden rinnalle, kun muut heidät ovat unohtaneet.
Rahat kun menee palkankorotuksiin, niin tulevaisuudessa ehkä sitten vähentävät entisestään henkilökuntaa. Ei jaksa ymmärtää...:(

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Ja he kaikki olivat Tehyn tähtämessä: työtaistelu suunnattiin erityisesti kaikkein eniten apua tarvitseviin ihmisiin.

SusuPetal kirjoitti...

19.55 sunnuntai-iltana syntyi sopu eli sopimus.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

SusuPetal, toivottavasti syntyy sopu. Sovintoehdotus on tosiaan annettu. Huomenna se sitten selkiää kuinka käy.

SusuPetal kirjoitti...

Vaikea uskoa, että kummallakaan osapuolella on halua/kanttia hylätä sovintoehdotus. Sen verran kalliiksi tämä juttu on jo tullut. Sopimuksen hylkääjä putoaisi mielipidemittauksissa miinuksen puolelle, joten eiköhän sopu synny. Pidetään ainakin peukkuja.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Näin, Susu.
Nyt on enää Farmasialiiton lakko sairastavien riesana. Siinäkin voi olla nielemistä, vaikka Apteekkariliiton proviisorit ja liittoon kuulumattomat ovat ovat töissä. Apteekkialan lakko alkoi aamulla kello kuusi.