28.11.07

Puppua joka tarpeeseen

Universaalista näkökulmasta katsoen kokonaisvaltainen työtapa aiheuttaa huolestumista suunniteltaessa hyvinvoivan yhteiskunnan rinnalle muodostuneita epäkohtia.
Nokkelien teinipoikien viisauden lähde, puppulausegeneraattori.fi on loistopaikka.
Koululaiset koettelevat opettajiensa hermoja syöttämällä esseevastuksiinsa puppua, jota generaattori suoltaa tilauksesta.
Yhteistyössä puppulausegeneraattorin kanssa olisi todennäköisesti kiva suunnitella erityisesti poliittisia puheita. Kokeilkaa ihmeessä.
Generaattori loi tuon siteeraamani lauseen lähes tyhjästä ja siitä tuli käsittämättömän hauska.

8 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Todellisuudessa Aapinen ratkaisee ongelmia tutkittaessa yhä enemmän meitä haittaavia taakkoja.

Liisa kirjoitti...

Entuudestaan tuttu minulle. Olen joskus ajatellut tehdä yhden postauksen käyttämällä vain ko. generaattorin tuottamialauseita. :)

viivi kirjoitti...

Hee, onpas hauska :)

Tämän viisauden generaattori antoi minulle:

"Universaalista näkökulmasta katsoen Blogistan ennakoi osaltaan laajentuvia markkinoita ja uusia induktiivisia tuotantomenetelmiä."

Puppua löytyy koululaisten tuotosten ohella ihan varteenotettavista julkaisuistakin, ehkä erityisesti yliopistoissa käytettävistä tenttikirjoista. Monella on kaiketi näkemys, että asiat pitää ilmaista mahdollisimman epäselkeällä tavalla.

Halo Efekti kirjoitti...

Poliitikot tuntuvat käyttävän sitä ahkerasti - tai sitten heillä on puppulausegereraattori sisäänrakennettuna omassa päässä =D

Anna Amnell kirjoitti...

Tulevat mieleen opiskeluajat, jolloin käänsimme yliopistossa suomesta englantiin mm. poliitiikkojen ja silloisen presidentin UKK:n puheita. Kääntäessä huomaa todella, mitä tekstissä sanotaan vai sanotaanko mitään.

Rita kirjoitti...

Kierrän moiset generaattorit kaukaa sekä vältän lukemasta ja kirjoittamasta mainitunkaltaista tekstiä. Väsyttävä ajatus, vaikka siinä on kieltämättä hauska puolensakin :) Ja sinänsä "puppu" on hauska sana.

Obeesia kirjoitti...

Toimittajana tutustuin puppugeneraattoriin, kun minun piti yrittää kertoa kansalle, mitä puhuja sanoi. Aina en löytänyt puheesta päätä en häntää.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Elina, kivaa.
Liisa, tee se :)
Viivi, tuo Blogistan-puppu krlpaisi varmaan jollekin verkkomainosmarkkinointifirmalle. Muistan vuosikymmenten takaa erään silloisen työtoverini, jolle olisi saattanut antaa aikaa esimerkiksi kaksi tuntia ja pyytää, että hän pitäisi senmittaisen puheen. Asia ei olisi ollut ongelma. Juttua tuli, ja toisinaan se oli kuin keitetystä lamppaanpäästä.
Halo Efekti, siellä kai tämän generaattorin esikuvat ovatkin, luulisin.
Anna, tuo on muuten ihan totta.
Rita, varmaan viisas asenne, vaikka itselläni ei sellaiseen olekaan riittävästi itsehillintää.
Obeesia, minulle on tullut pari kokemusta vuosikymmenten kuluessa tilanteesta, jossa olen pyrkinyt ymmärtämään taitaviin sivistyssanakäänteisiin ja jargoniin kätekeytyvää viestiä ja olen kirjoittanut parhaan ymmärrykseni mukaan, mutta turpiin on tullut. Yleensä ei tule, koska jutut tarkitetaan, mutta jos joku puhuja sanoo julkisessa puheessa jargonia käyttäen ja epämääräisiin vihjauksiin verhoutuen esimerkiksi mustaa valkoiseksi tai toisinpäin, on toimittajan ratkaistavana vähän mutkikkaampi vyyhti.