24.5.06

Det kostar ingenting att köä

Nyt kun hoitotakuu on tullut emmekä saa enää riittävästi jonottaa terveydenhuollon palveluihin, jonot ovat siirtyneet pankin ahtaisiin putkiin, joissa ikäihmisiä kyykytetään sekä teleoperaattorien puhelinverkkoihin.
Soneralla on kuulemma 1000 ihmistä asiakaspalvelutehtävissä. Sitä on vaikea uskoa jonotettuaan tunninkin verran kyseisen operaattorin asiakaspalvelulinjoilla - turhaan. Ehkäpä kyseessä on tuhannen pätkätyöläisen joukko. Koskahan joku ryhtyy laskemaan, millainen kansantaloudellinen tappio aiheutuu siitä, että monet firmat ovat minimoineet asiakaspalveluhenkilökuntansa ja kuunteluttavat asiakkaillaan musiikkia "ilmaisilla" asiakaspalvelulinjoilla tuntikausia. Sähköpostitse asiaa ei voi hoitaa lainkaan yhtiössä, joka elää viestinnästä!
Terveydenhuollon yhteiskunnalle aiheuttamista kustannuksista otetaan aina tarkka selko, mutta entä kvartaalitalouden aiheuttamista? Syytä olisi ryhtyä laskemaan tällaisesta liiketoiminnasta kansantaloudelle aiheutuvia kustannuksia. Esimerkiksi Soneraan on soitettava joihinkin asiakaspalvelunumeroihin virka-aikana, mikä merkitsee sitä, että moni soittelija on työpaikallaan. Kuka siis maksaa tällaiset henkilöstösäästöt?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen "kyllästynyt" totaalisesti jonottamaan Soneran asiakaspalveluun 40 minuuttia - tuntia.

Musta tuo on jo asiakkaiden halventamista, että heidät pistetään jonottamaan tuntitolkulla asiakaspalveluun. Kaiken kukkuraksi vielä heillä on niin huonot asikaslinjatkin, että milloin on jonottanut reilun puoli tuntia saattaa jonotus "katketa" ilman syytään, on tuokin tapa saada välillä jonoa lyhyemmäksi.

Nyt olen tosissani mieheni kanssa siirtymässä noin 10 vuoden asiakassuhteesta jonnekin muualle. Jonnekin, joka ei pistä asiakkaitaan yhtä halvalla kun Sonera.

Maiju