Sosiaali- ja terveysministeriössä tutkitaan edelleen, millaista lainsäädäntöä Suomessa tarvitaan suitsimaan uskomuslääkintää. Kotimaahan asiasta jutun kirjoittaneen toimittaja Anna-Kaisa Pitkäsen mukaan kuluttajansuojalle olisi kysyntää; rikosilmoitus on uhrin ainoa keino hakea oikeutta tällä hetkellä. Psykiatrian dosentti Hannu Lauerma sanoo lehden haastattelussa, että uuden lainsäädännön tehtävänä on suojata ihmisiä parantamisen nimissä tapahtuvalta henkiseltä, terveydelliseltä ja taloudelliselta hyväksikäytöltä.
Lehden mukaan ihmiset kuitenkin häpeävät puhua julkisesti herkkäuskoisuudestaan.
6 kommenttia:
Niin, miksikäs ei. Ainakin luulisi siinä tapauksessa näiden parantajien konsultoivan asiakkaitaankin rehellisemmältä/realistisemmalta pohjalta.
Minulla ei ole kokemusta uskomuslääkinnästä, joten mutu-jutun heitin.
Ainakin selviltä huijareilta sairastavia ihmisiä on minun mielestäni syytä varjella.
Ja huijaavilta lääkäreiltä/asiantuntijoilta myös. Miksi et ole paneutunut esim. homealtistuneiden surullisiin tarinoihin ja kohteluun Suomessa? Ai jaa sinähän uskotkin...
Anonyymi, ne hometarinat, joita tiedän, ovat todella surullisia.
Siellä riittää murheellisia kertomuksia esimerkiksi siitä, miten esimiehet vähättelevät työntekijöiden hengitystieongelmia ja asioita ryhdytään tutkimaan vasta, kun työntekijällä on jo puhejnnut astma. Silti on vaikea saada todistusta, että sairaus on työperäinen.
Ja näiden homeongelmapotilaiden kysymyksiin ei tunnu aina riittävän kiinnostusta myöskään erityisesti sen tähden, että rakentamisessa liikkuu suuria rahoja.
...ja vähän muuallakin raha määrää.
On niitä muitakin sairausryhmiä, joita puoskaroidaan virallisesti.
Eli tuota rahastusta tapahtuu sairaiden kustannuksella virallisesti ja ei-virallisesti kaikkialla.
Eri sairausryhmät ovat myös eriarvoisessa asemassa virallisen hoidon suhteen.
Olet mielestäni aivan oikeassa, Anonyymi. Lisäksi on niin, että eri ihmisryhmät saavat eri tavoin apua. Esimerkiksi miehet saavat paremmin apua kuin naiset...
Lähetä kommentti