19.9.07

Kriittinen pyöräretki

Ensi lauantaina on autoton päivä. Maan ystävät järjestää Helsingissä kriittisen pyöräretken. Tarkoitus on osoittaa, että kaupunki on suunniteltu pitkälti yksinomaan autoilijoiden ehdoilla.
Kokoontuminen kello 16.30 Mantalla.

6 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Tempaus on samana päivänä kuin nälkäpäiväkeräys. Toivotaan että aktivistejä ja muuta reipasta porukkaa parveilee sankoin joukoin maisemissa :)

KirsiMy kirjoitti...

Autoton päivä huomataan yleensä paremmin arkena, kun ihmiset joutuvat ehkä miettimään, lähteäkö töihin autolla, julkisilla, fillarilla vai kenties kävellen. Tässä olisi tosiaan oiva fillarilenkin sauma.

Elegia kirjoitti...

Olen havainnut saman runsaasti nykyään pyöräilevänä. Toisaalta pyöräilen paljon yöaikaan, joten en piittaa säännöistä. Päivällä saa olla tarkkana, ettei saa tympeitä mulkaisuja niskaansa.

KirsiMy kirjoitti...

Liikenteessä heikoin on koko aja vaarassa. On kamalaa nähdä, mitä törkeän piittaamaton autoilija joskus vaarantaa monen tielläliikkujan hengen ja terveyden kaupunkiliikenteessäkin.
Minusta Helsingissä on liikennemäärään nähden sentään jonkinlaiset tavat verrattuna esimerkiksi Vaasaan.

Anonyymi kirjoitti...

Pyöräillään ja pannaan ihmeessä kypärä päähän! Liikenne on muuttanut sääntöjään: pyöräilijä väistää, jos henkikulta on kallis.

KirsiMy kirjoitti...

Ellinoora, justiinsa näin.

Pitäisi ilmeisesti mediassa vähän useammin haastatella ihmistä, joka on ajanut jonkun kuoliaaksi tai vammauttanut. Välinpitämättömyys toisista on kovaa luokkaa. Jälleen olen katsellut tuota koulun vieressä olevaa suojatietä ja lapsia, jotka ovat joutuneet opettelemaan säännön: Paina nappia. Odota, että valo vaihtuu vihreäksi. Katso, tuleeko autoa. Jos tulee, odota, pysähtyykö se. Jos pysähtyy, ylitä katu.
Saisi olla kiinteä kameravalvonta. Se maksaisi monella tavoin iotsensä takaisin, myös suorina sakkoina.