5.10.07

Sytytä kynttilä sananvapaudelle ja ihmisoikeuksille


Sunnuntaina 7.10. tulee kuluneeksi vuosi venäläisen toimittaja Anna Politkovskajan murhasta.

Amnesty Internationalin Suomen osasto järjestää kynttilämielenosoituksen Anna Politkovskajan muistoksi sekä tueksi muille ihmisoikeusaktivisteille. Helsingissä kynttilöitä sytytetään yhteisesti sunnuntaina 7.10. klo 17 Venäjän lähetystön edessä, Tehtaankatu 1B.
Amnestyn tiedote asiasta.
Edit. 6.10. Mielenosoituksia vaiennetaan: STT:n uutinen Venäjällä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Kirsi tästä tiedosta. Olin viime vuonna mukana luettuani mielenosoituksesta sattumalta YLE:n teksti-tv-uutisista. Paikan päällä oli uskomattoman kaunis tunnelma. Puheista ei saanut selvää, mutta siellä me seisoimme kynttilät kädessä ja Venäjän suurlähetystön rauta-aita peittyi Anna Politkovskajan kuviin ja kynttilämereen. Annan kuolema järkytti, ja mielenosoitus tuntui samalla muistotilaisuudelta, jossa oma surukin sai sijan. Sunnuntaina olen jälleen siellä.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Minäkin sytytän kynttilän, jos mahdollista. En aio mennä Venäjän suurlähetystölle, mutta joko blogissa tai pihalla.

Mielipiteen ja sen ilmaisemisen vapaus ei ole muualla maailmassa sellainen itsestään selvyys kuin se on täällä Suomessa.
Tosin on Suomessakin ihmisiä, jotka pyrkivät vaientamaan kiusallisia aihepiirejä ja estämään joidenkin aiheiden julkisen käsittelyn.
Itse otan kovin mielelläni vastaan tietoja aiheista, joista jutut eivät isoissa medioissa ole jostain syystä menneet läpi. Ohessa on sähköpostiosoite.