25.10.07

Valokuvatorstai: Portaat


Valokuvatorstain tämän viikon haaste on Portaat.
Eduskuntatalon portaista on tullut mielenosoitusten näyttämö. Tosin kansanedustajat, joille yleensä mieltä osoitetaan, ovat backstagella.

25 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Tässä on kuvassa aika hiljainen mielenosoitus-nälkälakko. Perisuomalaiseen tapaan taitaa lakkolainen puhua kännykkään ellen ihan väärin näe ;)

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Näin on, Elegia. Kyse oli muistaakseni tapaamisoikeudesta.

Juha Ylitalo kirjoitti...

Välillä aina näkee sanomalehdissä todella kauniita kynttilämuodostelmia, joita on tehty juuri Eduskuntatalon tai Tuomiokirkon portaille, esim. eilinen rauhanmerkki Eduskuntatalon portailla. Niitä katsellessa aina pysähtyy pohtimaan, että kun tuostakin olisi tiennyt etukäteen ...

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Juha, useimmista mielenosoituksista on kyllä saatavaissa tieto etukäteen, mutta kukapa niitä ennättää seurata, ellei työkseen... Siinä olisi jollekulle hommaa, jos ei tiedä, mitä kansalaisjournalismisisältöä tuottaisi; kokoaisi tiedon mielenilmauksista samaan blogiin.

Obeesia kirjoitti...

Hyvä oivallus annetusta teemasta.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Obeesia, joka kansalaisten hyvinvointia tutkii, se siitä puhuu. Minulla olisi ollut muutakin porrasasiaa, mutta siihen sopivat portaat puuttuivat. Saa nähdä, osallistunko vielä myöhemmin toisella kuvalla, kunhan saan kuvan otetuksi.

Hilkka kirjoitti...

Leveät on portaat.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Leveät ja korkeat, Hilkka. Sinne mahtuisi iso laulukuoro tai orkesteri. Jos noita portaita päivittäin muutamankin kerran juoksee ylös alas, luulisi siinä kunnon kohenevan.

Jani Sourander kirjoitti...

Onpa surkuhupaisa mielenosoitus.

PS. Hyvin oot käyttänyt tilaa tuossa ympärillä. Kuva menettäisi potkunsa, jos rajaus olisi tiukempi

savisuti kirjoitti...

Portaat jotka luulisi jokaisen suomalaisen tuntevan. Harva niitä kuitenkaan päivittäin ylos astuu. Yhden miehen mielenosoitus.

Rita kirjoitti...

Hyvä että portaita käytetään :D Mielenosoittaminen ja kunnonkohennus, ja kuten toteat, mahtuuhan siihen vaikka laulukuoro!

Kutuharju kirjoitti...

Harvinaisen leveät ja korkeat on nuo portaat -- ihan kuten backstagelaistensa tulot ;) Samaan kuvaan sopii myös kylmyys ja kovuus..

Tarjuska kirjoitti...

Pari kertaa itsekin olen noita portaita "päässyt" kapuamaan. Oltiin eduskunnan tukiryhmän juttusilla lääkekorvauksista. :) Portaitten yläpäässä on sitten tarkempi seula.

Tuima kirjoitti...

Arvostan sitä, että aiheeseen kuin aiheeseen saat mukaan yhteiskunnallisen kuvan. Tässäkin idea toimii.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Jani, oh, kiitos kiitos kehuista. Mielenosoittaja oli varmaan oikeasti surullinen, mutta ei jaksanut osoittaa sitä aivan koko ajan. Ehkä näkälakko oli vasta alussa. En ole seurannut miehen taistelua. Satuin vain paikalle jossain muissa asioissa.
Savisuti, minulla on suvun valokuva-albumissa muutama kuva, joka on otettu tämän talon rappusilta. Ainakin isäni suku kävi siis kuvauttamassa itseään siellä. Ei sieltä kukaan pois hätistä satunnaista turistia tietääkseni.
Rita, iso kuoro tuohon mahtuisi, mutta epäilen, että akustiikka olisi outo.
Kutuharju, niin, kylmyys ja kovuus sekä katteettomat lupaukset – kaikkea on nähty. Yleensä kylmyys näkyy sillä tavoin, että altavastaajat eivät lainkaan tule paikalle ja häikäilemättömyys ilmenee lupauksina, joita ei aiotakaan pitää. On vaikea kohdata vihaisia ihmisiä ja olla heidän kanssaan eri mieltä.
Tarjuska, kerran 80-luvun alussa olin menossa haastattelukeikalle ja arvaa, kuka minulle avasi oven? No tietysti silloinen ministeri Tarja Halonen – leveästi hymyillen. Oven toisella puolella sitten seurasi jako vuohiin ja lampaisiin. Jouduin sisään toisesta portista.
Tuima, kiitos. Minusta yhteisistä asioista pitää pitää puhetta kaiken aikaa. Itselläni ei ole puoluepoliittista kantaa, mutta asiaa näkyy olevan politiikasta, poliitikoista ja kansalaisten oikeuksista jatkuvasti. Onneksi SUomessa on sananvapaus.

Neulekirppu kirjoitti...

Vallan portaat. Nekin ovat vaivanloiset kiivetä. Ja jos joutuu vallan portaiden kanssa takkuamaan, sekin on aika vaikeaa.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Voi voi, Neulekirppu. Kovat uutispäivät eilen ja tänään. Vallan herrat eivät ennätä kovin paljon paneutua kansalaistensa ongelmiin.
Viimesijaisten tukien varassa olevien ihmisten tilanne on kärjistynyt. Perusturvan kehitys on ollut heikkoa suhteessa palkansaajien ansiokehitykseen, vaatimuksista puhumattakaan. Leipäjonot ja asunnottomuus ovat lähteneet kasvamaan! Stora-Enso, josta valtio omistaa ison siivun, sulkee Kemijärven sellutehtaan, sairaanhoitajien joukkoirtisanoutuminen uhkaa kaikkein akuuteimmassa hädässä olevien potilaiden henkeä. Hallitus ja sen ministerit eivät näy olevan vastuussa näistä asioista, vastuu on markkinoilla, neuvottelijoilla ja ties kenellä... Otetta et saa.

Iines J kirjoitti...

Nuo ovat kyllä yhdet Suomen mahtavimmat portaat! Kuvan mies tekee portaista vähän normaalia inhimillisemmät, yleensä siinä näkee vain poliitikkoja menemässä ja tulemassa.

Anna Amnell kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anna Amnell kirjoitti...

Kirsi,
hyvä idea tuo suvun kuvaaminen leveillä portailla. Sitä pitää ehdottaa, jos tulee joku sukukokous Helsinkiin. Tuomiokirkon portaat ovat tietenkin toinen vaihtoehto. Komeita kummatkin.

Tuollaisia leveitä portaita on helppo nousta, jos nousee vinoittain ylös.

PS Poistin edellisen viestin, kun tuli niin monta lyöntivirhettä.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Iines, sinulla on hyvä analyyttinen silmä. Itse taisin ottaa kuvan fiilispohjalta. mutta sen sanoma karttuu tässä ajatuksenvaihdossa.
Anna, jokaisen helsinkiläisen pitäisi kuvauttaa itsensä keväisin tuomiokirkon portailla, siellähän kevään tulo kaupungissa ensiksi näkyy. Kirkon portaista vaikuttavimmat ovat kuitenkin minun mielestäni Turun tuomiokirkon portaat. Ne suuntautuvat suoraan kirkon ovelle toisin kuin Engelin luomuksessa ja niitä astellessa kuulee sukupolvien kuiskeen, kirkkosilkin kahinan, haistaa nenässään Turun palon ja ärsyyntyy tanskalaisista, jotka ryöstivät tunnontuskitta kirkon kalleudet.

Heli / Kuvablogisti kirjoitti...

Aika yksinäinen näyttää lakko olevan kaikille tutuilla portailla.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Totta, Heli, yhden miehen taistelu.

mehtäsielu kirjoitti...

YKSIN OOT SINÄ IHMINEN, KAIKEN KESKELLÄ YKSIN, TAISTELIJAN PORTAAT OVAT KYLMÄT JA KIVISET, VALLATTOMAT, VARSINKIN TÄLLAISINA TUULISINA AIKOINA.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Mehtäsielu, taidat olla oikeassa.