17.1.07

Toimittajan ammatin vaaroista

Toimittajan ammatti on vaarallinen. Venäjällä virallisesta totuudesta poikkeavasti kirjoittava saattaa päästä hengestään, samoin Kiinassa.
Meillä Suomessa on sananvapaus. Sitä eivät poliittiset eivätkä rikolliset tahot rajoita, ainakaan toistaiseksi. Markkinavoimat vaikuttavat tietysti vahvasti siihen, kenen sana kuuluu.
Onneksi on internet.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se on kauheeta. Onneksi ollaan Suomessa ja sinäkin olet vielä saanut kirjoittaa mitä haluat (heh)...kuten minäkin (epävirallinen toimittaja). :)

KirsiMy kirjoitti...

Niin, kun täällä ei valtiovalta ole minkään Microsoftin ja Googlen kanssa tehnyt sopimuksia siitä, että netin sisältöjä sensuroidaan, kuten Kiinassa.
Meillä ei uhkailla eikä sensuroida. Median sisällön ohjailu on täällä huomaamatonta: vanhat toimittajat pois ruudusta ja nuoret ja nätit tilalle, aikakauslehdet myymään tavaraa ja palveluja, toimituksissa pinnallisuuteen pakottava työtahti, huomion kiinnittäminen epäolennaiseen asiasisältöjen kustannuksella...
Kuin huomaamatta on täällä siirrytty yksiarvoiseen yhteiskuntaan. Meillä on kiinalaisten kanssa enemmän yhteistä kuin ensin tulemme ajatelleiksikaan, nimittäin sama arvopohja: voiton maksimointi omistajille.