3.7.07

Ministeri Hyssälä uskoo ihmeparanemisiin, juristi Kumpuvuori epäilee


Bloggaava juristi Jukka Kumpuvuori haastaa blogissaan sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälää vammaisiin kohdistuvassa sosiaalipolitiikassa arkitodellisuuteen.
Pysyvästi vammautuneita nöyryytetään vuosittaisilla Kelan tarkistuksilla, josko vaikka vamma on parantunut.
Ministeri uskoo lääketieteen ihmeitätekevään voimaan, mutta edes ministerin usko ei saa pyörätuolilla kelailevaa Kumpuvuorta uskomaan lääketieteen aikaansaamiin ihmeparanemisiin.

Edit. 5.7.07 Sun äitis kirjoittaa asiasta koskettavasti.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ministeri Hyssälän ´huuhaausko´ aiheuttaa nyt törkeää vammaisten kiduttamista. Huomaa kyllä, että tämä rouva liitelee aivan eri sfääreissä, kuin vammaiset kansalaiset. J.Kumpuvuoren eduskuntaan olisi pitänyt päästä. Hän olisi ymmärtänyt jotain ihmisoikeuksista.

KirsiMy kirjoitti...

Tuollainen julkisen vallan taholta tuleva kyykyttäminen herättää katkeria tunteita. Kansalaisille ymmärtääkseni viestitään, että mitään ei saa ilmaiseksi, ei vammaistukaikaan.
Vaikka Kumpuvuori ei eduskuntaa päässyt, Vihreät ovat hallituksessa. Vihreät ja Kokoomus esiintyivät vammaisystävällisinä ennen vaalejaa. Nyt ovat hallituksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en usko kokoomukseen ja vihreät ei voi yksin mitään, jos siellä eduskunnassa tai hallituksessa ei ole vammainen, mieluummin vaikeavammainen (tai useita) aivan joka käänteessä puhumassa asioista konkreettisesti heidän joukossaan. Tai sitten joidenkin nyt hallituksessa olevista vihreissä pitäisi pitää oikein älämölyä näistä asioista ja ajaa näitä asioita. Onkohan siellä?

No, aika näyttää kuitenkin. Toivossa on aina hyvä elää:)

Ja ei vammaiset ole ainoita, joita kyykytetään...

KirsiMy kirjoitti...

Anonyymi, saatat olla oikeassa, että pitäisi olla koko ajan lobbaamassa tai edustamassa, mutta vaalien alla ainakin nämä kaksi puoluetta lupasivat nimenomaan vammaisille paljon parempaa tulevaisuutta.
Jos hallituksessa ei pysty asioihin vaikuttamaan, niihin tuskin pystyy vaikuttamaan. Hallituksella on maan talouspolitiikka hyppysissään, samoin se kaavailee vammaispoliittista ohjelmaa, joten kyllä hallituspuolueet määräävät tämänkin politiikan suunnan. Hallituksella on eduskunnassa parlamentaarinen enemmistötuki takanaan, joten siitäkään ei ole huolta. Huoli on vain hallituspuolueiden politiikan sisällöstä.

Keskustasta en päässyt oikein selville tässä suhteessa ja demareita en nähnyt lainkaan noissa pippaloissa. Vasemmistoliitto oli myös vammaisten äänestäjien asialla.
Saattaa olla, että muistini pettää vaaleja edeltäneestä tilanteesta. Korjaukset ovat siis tervetulleita.

Olen kanssasi aivan samaa mieltä siitä, että muitakin kyykytetään, ei pelkästään vammaisia. Kävin aamulla lukemassa Köyhimyksen blogia ja sain jälleen tyrmäävän annoksen suomalaisten auttajien piittaamattomuutta päin naamaa. Hyi kuinka pahalta se maistui aamutuimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin lukemassa tuota köyhimyksen blogia. Ei ole helppoa ei köyhimykselläkään. Minä olen vammainen ja köyhä. Kevättalvi meni byrokratian papereita täyttäessä, valituksia tehdessä, lausuntoja odottaessa. Ja nyt odotan jännityksellä päätöksiä vajoanko vielä syvempään köyhyyteen ja sairauteen vai pääsenkö vihdoin`jaloilleni`. Olin hyvin masentunut koko talven näiden asioiden takia ja kunto romahti. Nyt olen taas löytänyt ilon elämääni ja avaimet terveyteeni. Mutta, mutta..., nämä ovat keinoja, joita yhteiskunnassa ei tueta tai hyväksytä... Pitäisi olla vain käypä hoitoa ja hoito-elämää... Ei saa olla hauskaa vammaisella ja hyvä olo luonnollisilla keinoilla.

KirsiMy kirjoitti...

Masennus vaanii, kun rahat ovat vähissä eikä myötätuntoa viranomaisten puolelta heru.