14.7.07

Tässäpä syömisopas aikuiselle


Nykyisin moni elää syömisestä.
Neuvoja ja neuvojia on monenlaisia. Siinä menee leipä väärään kurkkuun, kun joku kieltää syömästä leipää, toinen käskee. Joku kieltää syömästä lihaa, toinen käskee. Nauti nyt siinä sitten elämästäsi :(
Kivikauden ihmiselle ei tarvinnut antaa syömisvalistusta. Pisimpään eli, kun söi mitä sai. Nykyisin lähes kaikille on tarjolla ylenmäärin ainakin jonkinlaista ravintoa; niinpä syömisneuvojille on tarvetta.

Laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyyden myöntää Terveydenhuollon oikeusturvakeskus TEO alan korkeakoulutetulle (ETM elintarviketieteiden maisteri, MMM maa- ja metsätaloustieteiden maisteri, THM terveydenhuollon maisteri ja TIM terveystieteiden maisteri) asiantuntijalle.
Ravitsemusteraapeuttien yhdistys julkaisi muuten muuten keväällä 12-sivuisen Syö hyvin, Ohje työikäisen ravitsemuksesta -oppaan. Sen ovat kirjoittaneet ETL Eeva Voutilainen ja MMM Soili Soisalo. Opas maksaa 80 senttiä plus postituskulut.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käyrä syömässä tässä ravintolassa ja - nauti!
http://ffp.uku.fi/cgi-bin/energynet/energyintake.pl

KirsiMy kirjoitti...

Loistavaa, Sananjalka. Kuopion yliopiston liikuntalääketieteellisen virtuaaliravintola. Tämä ansaitsee oman esittelynsä, samoin sivuston muu palvelu. Pistän kohta asiasta siis lisää.

zache kirjoitti...

Öh, tyypit julkaisevat 80c hintaisen opuksen, mutta eivät laita sitä nettiin ladattavaksi.

Pistää sanattomaksi.

KirsiMy kirjoitti...

Joo, Zache. Tämä on näitä nykyajan kummallisuuksia.

Jos saan arvata, selitys on siinä, että terveyseskukset ja sairaalat eli opuksen potentiaaliset tilaajat maksavat mieluummin kopiokustannuksina eli tulostavat netistä asiakkailleen kuin tilaavat vihkosia. Sitten käy niin, että yhdistys ei kykene maksamaan kirjoituspalkkioita yms ja ehkä painokuluja... Ongelma on sama aika monilla tämäntyyppisten prujujen tuottajilla.