11.9.06

Poliisi on pop


Kesällä olin menossa kolesterolitiedotustilaisuuteen, kun jouduin keskelle poliisin pr-kampanjaa.
Lauantaina Kiasman vieressä mieltä osoittaneet kansalaiset ja mielenosoitusta seuranneet kansalaiset joutuivat poliisin haaviin. Poliisi ja sille virka-apua antaneet rajavartijat kuvasivat ihmisiä ja keräsivät henkilötietoja ja pidättivät köntässä ihmisiä.
Montakohan pr-kampanjaa täytyykään taas pitää, että poliisi jälleen olisi kansalaisten silmissä "pop". Eikö se takavuosien iskulause ollut "poliisi on pop"? Onneksi sentään tietosuojavaltuutettu lupasi selvittää, mitä poliisi keräämillään tiedoilla aikoo. Ei olisi kiva joutua poliisin rekistereihin, varsinkaan sattumalta. Pari päivää sitten radiossa joku kertoi kummipojastaan, joka pidätettiin ja sai sakot kangastussien hallussapidosta. Poika sattui olemaan epäilyttävästi pukeutunut.
Kannattaa pysytellä Charles Chaplinin esikuvan mukaisesti mahdollisimman kaukana poliiseista välttääkseen ikävyyksiä.

4 kommenttia:

Foxy kirjoitti...

mieleen jäi viikonlopun uutisoinneista erityisesti maikkarin kympin uutiset lauantailta, siellä oli suora yhteys poliisiin, ja onko tilanne hallussa, ja mikä on tilanne ja onko se tilanne ollut koko päivän poliisin hallussa.

yhdelläkään sanalla ei mainittu miksi se toinen osapuoli oli siellä, ne ANARKISTI, voi herranjestas, ihan joku uskaltaa täällä Suomessakin äänensä korottaa jostain, ja ihan ulkomailta asti ollaan tultu yhteiskuntarauhaa rikkomaan, onko siis tilanne hallussa...???

KirsiMy kirjoitti...

Tasapuolisuus olisi laadukkaan journalismin lähtökohtia. Pitää antaa molemmille osapuolille tai kaikille osapuolille mahdollisuus kertoa näkemyksensä.
Tapasin perjantaina bussissa naisen, joka edelleen eli siinä uskossa, että nuoriso sytytti makasiinit vapun hässäkässä.

Jos toimittajat kuuntelevat ja haastattelevat vain esimerkiksi poliisia, saattaa kuva todellisuudesta vääristyä aika lailla.
Olen alkanut huolestua kansalaisten oikeusturvasta poliisin koventuneiden otteiden puristuksessa.
Juuri kun presidenttimme oli päässyt sanomasta, että demokraattisen yhteiskunnan luonteeseen kuuluu, että kansalaiset voivat ilmaista mielipiteensä, poliisi pidättää jopa sivullisia ja ottaa sormenjälkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä taida poliisi olla pop juuri nyt.Pari tuttavaani olivat kuvaamassa tapahtumia ja heihän mukaansa poliisin toimenpiteet olivat olleet melko arveluttavia.Tais olla poliisilla "diili" Hesarin ja MTV3:n kanssa. :)

Mielenosoituksena koko homma taisi mennä pipariksi.

KirsiMy kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi, Penalandia, ellei vielä asia tullut selvästi sanotuksi.
Minäkin olisin varmaan aivan hyvin voinut olla paikalla toimittajan ominaisuudessa, ihan vain kuvaamassa ja seuraamassa, miten poliisi klaaraa uhkaavan tilanteen, huh. Oikein hirvittää että olisi joutunut putkaan ja epäilyksenalaiseksi, poliisin kuvaamaksi ja joutunut antamaan henkilötietonsa johonkin mahdolliseen suunnitteilla olleeseen rekisteriin.
Vielä tänä aamuna radiossa poliisin Asem-operaation tiedotuksesta vastaava poliisi sanoi, että näillä pidätetyillä katsojillakin saattoi vaikka olla sympatioita mielenosoittajia kohtaan. Jotenkin hirvittää, jos viranomaiset alkavat onkia meistä pinnan alla olevia sympatioita esille.
On varmaan syytä siis ilmoittaa suoraan, että minusta on todella huolestuttavaa se tahti, millä suomalaisyritykset vievät työpaikkoja Kiinaan ja muualle Aasiaan. Ymmärrän, että on syytä osoittaa mieltä. Osoitan siis nyt mieltäni tässä.