5.9.06

Törkyä tyrkyllä

Seison lähikaupan matelevassa kassajonossa 8-vuotiaan kanssa. Pitkästyksissäni luen lehtiotsikoita. Teline on vain puolen metrin korkeudella lattiasta. Tuore tangoprinssi mielisairaalaan -- itsemurhayritys --.
Samat otsikot lukee taatusti tämä 8-vuotias. Häntä ei olisi voinut varjella valitsemalla kassaa, jossa on vain iltapäivälehdet ja niiden lööpit, sillä kyseisellä kassalla ei ole kassahenkilöä.
Seuraavana päivänä kysyn kassarouvalta, minkä ihmeen tähden täällä asetellaan tuollaisia kansia nimenomaan lasten silmien tasolle. "Emme me niitä valitse. Hyllytysohje tulee Rautakirjalta."
Mikä on se Rautakirjan logiikka, jolla lapsille tyrkytetään törkyä, joka ei heitä kiinnosta, mutta joka syöpyy sieluun? Onko S-ryhmän pakko noudattaa Rautakirjan hyllytysohjetta?

3 kommenttia:

KirsiMy kirjoitti...

Meitä toimittajia on monenlaisia, Jormanen. Myös lehtiä on monenlaisia.
Kauppiasta ei näissä ketjumyymälöissä ole lainkaan. Nyt kyseinen masentava kansi on jo siitynyt lehtipalautuskasaan ja uudet otsikot ovat kehissä.
Ongelma ei kuitenkaan koske vain yhtä liikettä, joten lähetin linkin tähän postaukseen sekä Alepaan että Rautakirjaan. Kumpikaan taho ilmeisesti miettii edelleen vastausta.

Ansku kirjoitti...

Hyvä kun otit asian esille. Ei vaatisi kovinkaan mahdottomia tehdä kaupoista lapsiystävällisempiä.

KirsiMy kirjoitti...

Lapset jäävät herkästi tässä aikuisten kiireisessä ja kovassa maailmassa liian vähälle huomiolle.