14.9.06

Valokuvatorstai: muisto, muisteleminen


Valokuvatorstain tämän viikon aihe on muisto, muisteleminen.
Valitsin Monark-kuntopyörän, jolla 1960-luvulla Sydänliiton tutkijat testasivat Helsingin poliisien kuntoa. Helsingin Poliisitutkimuksessa löytyi sepelvaltimotaudin ja 2-tyypin diabeteksen yhteys.
Nykyisin kuntopyörä on Suomen Sydänliiton tiloissa.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttava kuvan aihe - ja hyvä kuva!

hpy kirjoitti...

Pitaisi varmaan hankkia tuollainen.

KirsiMy kirjoitti...

Kuule, Hpy, jos onnistut löytämään ja jos kämppääsi mahtuu, hanki ihmeessä. Tämäkin nelikymppinen on ihan toimintakykyinen edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Iloisen värinen retropyörä ja mielenkiintoinen taustoitus, kiitos niistä :)

Liisa kirjoitti...

Ihanat värit tässä kuvassa! Mielenkiintoinen assosiaatio sinulla!

Anonyymi kirjoitti...

Miksei nykyisetkin kuntopyörät voisi olla yhtä upeasti muotoiltuja.
Kyllä tuolla kelpaisi huristella!
:D

KirsiMy kirjoitti...

Liisalle pitää sanoa, ettei pidä sanoa ketään omaperäiseksi ennen kuin on tutustunut henkilöön. Kirjoitin parin vuoden ajan Sydänliiton historiaa. Se ehkä selittää jonkin verran kuvavalintaani. (Toisekseen etsin mielläni toki blogiini sopivia kuva-aiheita.)

60-luku oli kyllä muotoilun, laadun ja värien aikaa. Nykyisin tavaraa on paljon, jokaisella. Uusien laitteiden laatu on usein sitä sun tätä. Värien käytössä tämä poroporvarillinen vuosikymmen on varovainen verrattuna 60-luvun radikaaleihin.

Anonyymi kirjoitti...

hehehe, tämähän sopisi (yli-)innokkaille poliiseille... tulee oikein alkuviikon otsikot taas mieleen (muistiin)! näppärä kuva viittauksineen

Anonyymi kirjoitti...

Onpas iloisen värinen kuntofillari ja oikein apupyörillä varustettu.

KirsiMy kirjoitti...

Kurkista, heh heh.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä muisto saa suupielet ylöspäin, pakostakin.

Anonyymi kirjoitti...

Hauska kuva! :-)

Onko tuo ylös lähtevä putki tms johto tosiaan kiinni pyörässä, vai onko se vain sattunut kuvaan juuri oikeaan kulmaan kuntopyörän taakse?

KirsiMy kirjoitti...

Häkkyrä kuuluu pyörän varusteluun. Fillari on tosiaan ollut lääketieteellisessä tutkimuskäytössä, joten sillä on tehty jo 40 vuotta sitten niitä polkupyörärasituskokeita. Olen katsellut sellaisia mustavalkoisia kuvia 60-luvulta, joissa tämä pyörä on käytössä, mutta en koskaan tiennyt, että fillari on näin iloisen värinen, kunnes minulta pyydettiin juttu pyörästä Sydämeen. Soitin ensin LT Petri Hirvoselle, joka pyörän lahjoitti ja sitten menin vielä katsomaan sitä. Vastassa oli iloinen yllätys. Olin varautunut ankeanharmaaseen nuhjuiseen kapineeseen.

Unknown kirjoitti...

No ovat nämäkin laitteet muuttuneet...