2.8.06

Mistä mummolle ja paapalle kännykkä

Vanhenevat ihmiset eivät vieläkään kiinnosta markkinamiehiä. Esimerkiksi Nokia syytää edelleen pieniä simpukoitaan ja muita uuden sukupolven matkapuhelimia kaikilla herkuilla, mutta on käsittämätöntä, ettei yksikään insinööri ja designeri osaa suunnitella sellaista yksinkertaista kännykkää, jota kuka tahansa seitsemänkymppinen voisi käyttää. Ennen sentään Motorolalla oli yksinkertaisia kapuloita, mutta nyt ei niitäkään näy kaupoissa.
Olisi mukava nähdä kilpailua tälläkin saralla. Tässä olisi mahdollisuus jollekin pienemmälle yrittäjälle, joka profiloituisi käytettävyysosaajaksi.
Onko lukijoilla käytettävyysvinkkejä kännykkätehtailijoille, jotka ovat kiinnostuneita ikäihmisistä?

4 kommenttia:

christer sundqvist kirjoitti...

Minä olisin tavattoman kiinnostunut eläkeläiskännykästä. Minulla on tällä hetkellä aivan kaamea kapula. Nykyinen mobiililaitteeni on minulle aivan liian mutkikas. Ei taida kännykkäbisnekseen oikein sopia nuo tärkeät ajatuksesi eläkeläisten kännykästä. Nuorille ja kokeilunhaluisille niitä tehdään. Tosin moni tuntemani nuori pitää nykyisiä kännyköitä hankalina käyttää!

KirsiMy kirjoitti...

Oivalsin tänään, että ikäihmisten puhelimissa on saumaa luultavasti ihan uudelle yrittäjälle kännykkämarkkinoilla. Samalla kun vanhat kännykänvalmistajat sanovat irti alihankintasopimuksiaan, voisivat alihankkijat koota voimansa tähän helppokännykkään. Siitä tulisi todennäköisesti suosittu ja sille varmaan olisi vientiäkin.
Teollisuusmaissa väki ikääntyy kaikkialla. Vaikka vanhat kännykänvalmistajat tahtovat pitää yllä mielikuvaa edelläkävijyydestä, joillekin ihmisille puhelin on periaatteessa tarpeellinen viestintäväline.
Minähän ottaisin kyllä vastaan vielä toistaiseksi ihan millaisen älyälyfoonin tahansa, mutta näkö saattaa minultakin heiketä samoin kuin kyky seurata insinöörien alati vaihtuvia ajatusratoja ja sitä myötä aina vain uusia ja parempia hakemistopuita. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Well, tuollaisia puhelimia on ollut markkinoilla aiemmin ja niitä pulpahtaa uudelleen silloin tällöin. Mutta hinta on tullut ostajalle esteeksi, ja markkinoiden pienuus on ongelma valmistajalle.

Käytännössä ikäihmiset antavat sukulaisten ostaa tavallisen puhelimen, kun
se on muutaman euron halvempi, ja sitten joku voi laittaa siihen
pikavalinnat valmiiksi.

https://opnet.virkamaki.fi/mantsalanopisto/zesite.asp?osa=190
340141 IKÄIHMINEN JA KÄNNYKÄN KÄYTTÖ
Mutta kuten sanot, on tarvetta mummopuhelimille, ja kunhan meidän ikäluokka vanhenee, niin massamarkkinat alkaa ja hinnat putoaa.

KirsiMy kirjoitti...

Omasta mielestäni kännykkäbisnes on niin vahvasti mielikuvateollisuutta, että isot talot eivät tahdo pilata seksikkyyttään tuottamalla ikäihmisille välineitä, jotka olisi tarkoitettu puhelimella soittamiseen ja joissa olisi niin yksinkertaiset tekstiviestiominaisuudet että vanhemmat ihmiset niillä viitsisivät tekstailla.
Ja meidän ikäluokasta puheenollen (se tarkoittaa siis nykyisiä viisikymppisiä): meillä on jo kokonaan toisenlaiset valmiudet käyttää vähän mutkikkaampia laitteita, jos vain näkö riittää eikä sormista tule banaaneita, jos vielä meidän vanhuudessamme on olemassa kännyköitä ja jos meillä on tarvetta sellaisia käyttää.