18.8.06

Ne jyrää meitin

Turun Sanomat kertoo verkkosivullaan, että jenkkiläinen Thomas Financial -uutistoimisto on vaihtanut toimittajia tietokoneisiin. Kone on nopea. Se tekee virheettömän jutun yritysten osavuosikatsauksista 0,3 sekunnissa. Kokemukset ovat niin myönteisiä, että koneiden käyttöä aiotaan lisätä. Yksi huono puoli koneiden kirjoittamissa jutuissa yrityksen johtajan mielestä on: ne ovat kaavamaisia.

Minusta ideaa kannattaa laajentaa asiakaspuolelle asti: asiakkaan kannattaa ostaa sellainen tietokone, joka automaattisesti lukee viestintätoimiston koneen tuottamaa tekstiä. Näin säästyy valtavasti rahaa uusiin koneisiin ja aikaa siihen, että voidaan ideoida uusia säästökohteita.

7 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Ja kohta ne koneet ovat taas vanhoja ja hitaita ja uusittavia. Yritys kuin yritys, laitos kuin laitos näkyy nykyään olevan täynnä toinen toistaan hienompia tietokoneita. Kas kummaa, tulee sähkökatkos eikä tapahdukaan yhtikäs mitään.

Tulee mieleeni 35 vuoden takainen tilanne, kun ikätoverini, nuori rouva, sanoi, ettei nyt voi siivota kun sähköt on poikki. Siihen totesi vanhempi rouva, että onhan meillä viellä harja ja rikkalapio. :) Yksi vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia.

KirsiMy kirjoitti...

Jep.Kun muut ammatit loppuvat vähitellen, jätehuolto on tulevaisuuden ala. Kannattanee suuntautua erityisesti elektroniikkaromuun, sitä on luvassa.

Tuo siivousjuttu tuo mieleeni lehdenteon. Kun aloitin toimittajana, jutut kirjoitettiin jollain Remingtonilla, kuvat otettiin filmikameralla, filmit kehitettiin, tehtiin pinnakkaiset ja kuvat vedostettiin valituista. Eikä siitä niin kamalan kauan ole, 80-luvun alussa kaikki tekivät sillä tavoin. Nyt kaikki tehdään tietokoneella ja monta ammattia on kadonnut ikipäiviksi.

Unknown kirjoitti...

Minun bisneslogiikkaani tämä ei istu. Kannattaisiko jo vähitellen miettiä, ostavatko tietokoneet leipää, juovatko ne kolajuomaa, lukevatko ne lehtiä, pukevatko päälleen vaatteita ja kuka niitä tekee tulevaisuudessa, jos ihmisillä ei ole mahdollisuus kouluttautua, jotta osaisivat niitä tehdä ja korjata.

Kyllä koneiden pitäisi olla ihmisiä varten eikä ihmisten koneita varten.

Olin nuorena pankissa ja käsin sielläkin ennen hommat tehtiin...
Kun sitten tietokoneet tupsahtivat niin jo ryhtyi valitus ihmistyön kallaudesta. Nyt sitten on laskujenmaksukin ulkoistettu asiakkaalle itselleen.

KirsiMy kirjoitti...

Niinpä niin, Neulekirppu. Yritin vain auttaa jenkkiläisiä ikiliikkujan keksimisessä. ;)

Tämä kaikki elektroniikkaromu saastuttaa nyt jo ympäristöämme. Esimerkiksi Suomenlahden kaloissa on myrkkyjä, jotka ovat peräisin televisioista. Mistähän ne myrkyt ovat mahtaneet itämerenkaloihin tulla, ajattele!

Itse olen todella pahoillani tästä koneiden kertakäyttökulttuurista. Vielä jyrkemmän vastalauseen tahdon sanoa ihmisten kertakäyttöistämiselle. Tulin juuri Kelasta, jossa jokun toimittaja pohti tiedotustilaisuudessa, millaista porukkaa työmarkkinatuella olevat ihmiset on, onko niistä enää töihin.
Olisi tehnyt mieli tyrkätä kollega johonkin aikasimulaattoriin, jossa olisi voinut näyttää, miten ihmisen omanarvontunto ja työkyky viedään tai vietiin... Tämä voi tapahtua kenelle vain yli neljäkymppiselle edelleenkin.

KirsiMy kirjoitti...

Bloggerin uusi beta-versio, jonka otin käyttöön eilen, ei ole toiminut kunnollisesti. En ole päässyt päivittämään sivuja. Olen pahoillani. Jos käy huonosti, perustan uuden blogin. Tietoja voi siinä tapauksessa hakea kotisivultani www.myllyniemi.biz

Anonyymi kirjoitti...

Huonoksi meni tämä kommentointi beta-version myötä.
Kuvatkaan eivät tule picasasta entiseen malliin ja kun niitä sitten siirtelee muuten värit kärsivät jne.
Yritin kommentoida tätä juttuasi ja kirjoitin kommentit sitten Blogger-jökkii otsakkeen alle omaan blogiini.

KirsiMy kirjoitti...

Niin, ja takaisin päin ei pääse! En pääse edelleenkään hallitsemaan omaa blogiani, mutta ehkä asiat selkenee.
Tuo pica-juttu oli bugilistalla, ehkä se korjaantuu, mutta tämä blogiin pääsy on hankalampi juttu, Sen siitä saa kun on muutosmyönteinen.