3.8.06

Valokuvatorstai


Matkalla.
Kassin paikka K-junassa.
Valokuvatorstain sivulle.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se on, harvaa matkaa pystyy tekemään ilman kantamuksia:)

Anonyymi kirjoitti...

Nätin väriset penkit ;)

Anonyymi kirjoitti...

SusuPetalin kanssa samaa mieltä,matkoilla se mukana oleva "krääsä" kärjistyy.Mitä muuten tarkoittaa tämä afrikkalainen homma,siis siinä kuvani kommentissa.Blogiltani löytyy e-mailini,jos haluat,niin vastaa sinne.
Terv. Penalandia

KirsiMy kirjoitti...

Kiva kun kysyit, Penalandia. Afrikkalainen aikakäsitys on sellainen, että menneisyys on silmiesi edessä. Eletyn elämän voi nähdä, tiedät, mitä se on. Tulevaisuus sen sijaan on selkäsi takana, sitä et vielä voi nähdä. Loogista?

Liisa kirjoitti...

Kyllä on loogista.
Meillähän se aikajana menee kenellä takaa eteen, kenellä vasemmalta oikealle tai päivastoin. Tärkeintä on kai, että on itse sen janan keskellä. Tai jos siirrytään elämänkaariajatteluun, niin olemme sen kaaren jossakin kohdassa. Ellemme sitten halua katsella omaa elämäämme ulkopuolelta.

KirsiMy kirjoitti...

Hyvä, että mainitset asiasta, Liisa. On tärkeää olla läsnä ja osallisena omassa elämässään.
--
Itselleni on iän myötä alkanut merkitä aina vain enemmän tuo oma taustani ja juureni. Siksi afrikkalainen aikakäsitys on mukava ja tuo Penalandian valokuvatorstain kuva toi asian itselleni hyvin eläväksi.
Osallistuin itse ensimmäistä kertaa valokuvatorstaihin, mutta en näillä näkymin viimeistä, sillä matka oli antoisa. On mukavaa kommunikoida verkossa monenlaisten ihmisten kanssa. Onhan niin, että meillä on erilainen näkökulma asioihin riippuen siitä, missä olemme, minkä verran pääsemme liikkumaan, mitä kieliä osaamme, paljonko meillä on rahaa käytössämme, millainen elämänkokemus meillä on, millainen uskonto, millainen sosio-ekonominen asema, olemmeko yksinäisiä vai suuren joukon ympäröimiä. Ja tietysti sitten on myös tuo poliittinen liike ja suunta, mihin myös mahdollisesti viittasit kommentissasi.

Unknown kirjoitti...

Tämä on mielenkiintoinen juttu.
Itse ajattelen että nykyisyydessä menneisyys ja tulevaisuus tavallaan kohtaavat.Menneisyys on mennyt. Tulevaisuutta ei voi elää tänään. Nykyisyys kuitenkin rakentaa tulevaisuutta vääjäämättä. Mitä teet tänään vaikuttaa huomiseen, miksi teet tänään jotakin on seurausta ehkä jostakin, mitä olet kokenut joskus aiemmin.

KirsiMy kirjoitti...

Neulekirppu, ajatuksesi vaikuttaa loogiselta. En usko, että afrikkalaisillakaan olisi mitään sitä vastaan.
Yritin kirjoittaa pidemmälle, mutta tulin vakuuttuneeksi siitä, että on syytä opiskella lisää filosofiaa ja ehkä kulttuuriantropologiaakin ennen kuin jatkan. ;)