8.11.06

Idea kerrallaan, propellipäät

Viranomaiset ovat valmistelleet sähköistä lääkemääräystä; e-resepti otetaan käyttöön näillä näkymin vuoden 2008 alussa. Kelan tavoitteena on, että puolet resepteistä kulkee vuoteen 2012 mennessä linjoja pitkin ja vuonna 2015 järjestelmän pitäisi toimia täysimittaisesti.
Potilailla on oikeus kieltäytyä sähköisestä lääkemääräyksestä. Ministeriössä ei kuitenkaan uskota massakieltäytymisiin. Nyt on mielestäni sopiva aika ottaa selvää siitä, mitkä ovat tiedonsaamisen pelisäännöt. Kiinnostavaa ovat erityisesti työterveyshuollolle asetettavat pelisäännöt sähköisessä toimintaympäristössä.

Ministeriön erityisasiantuntija Pentti Itkonen ei innostu järjestelmän siirtämisestä kännyköihin. Kelan Sosiaalivakuutus-lehti kertoo asiasta:
--on puhuttu kännyköiden käyttöönotosta reseptien siirrossa. Hän haluaa sanoa näille "propellipäille", että – Loputonta innovaatiovirtaa pitäisi nyt vähän hillitä. Näkymät ovat huikeita ja matka on pitkä, mutta tehdään ensin tämä järjestelmä valmiiksi. (Lainaus toimittaja Hilkka Arolan jutusta Kaikki reseptit sähköisinä noin kymmenen vuoden kuluttua. Sosiaalivakuutus 6/06

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Häh.. kännyköihin? Miten ja miksi ihmeessä?

KirsiMy kirjoitti...

Ei aavistustakaan, Erkka. Ehkä asialla ovat kännykkäoperaattorien propelipäät :D

KirsiMy kirjoitti...

Erkan blogissa on siis sattumoisin 8.11. kohdalla kuva yhdestä propellipäästä. ;D