28.11.06

Tupakkamainontaa netissä

Törmäsin aivan sattumalta suomalaiseen tupakkamainontaan netissä: Turun Tupakkakauppa mainosti itseään sumeilematta Suomi24-keskustelualueella huolimatta siitä, että keskustelun säännöt kieltävät kaiken markkinoinni ja mainostamisen – minkä pitäisi koskea erityisesti lainvastaista manontaa.
Ilmoitin moderaattorille asiattomasta viestistä.
Tarkemmin tutkien huomasin, että kyseinen firma mainostaa omillakin sivuillaan netissä.

Edit. Tänään tupakkakaupan omille sivuille vaadittiin kirjautumista, mutta netissä saadusta linkistä pääsin eilen suoraan sivuille missä myytiin sikareita ja kerrottiin, mistä ravintoloista muualla Suomessa näitä saa ostaa. Tästä lähin tallennan heti koneelleni bongatut tupakkamainokset.

3 kommenttia:

zache kirjoitti...

Oles hyvä
http://paw.nu/tupakka/
http://www.turuntupakkakauppa.fi/tupakkakauppa_privat/humidorit.htm

Mutta eipä tuossa tainnut mitään suurta salaliittoa olla. Niille sivuilla on salasana missä on tupakkaa ja niillä missä on vain tupakkaan liittyvää sälää ei.

Btw: minusta noissa itse tupakkakaupan sivuissa ole mitään häiritsevää. Tietty jos tuo suomi24:n ilmoitus oli oikeasti puljun mainos niin sitten on, mutta enemmänkin se näyttää vain ihan sattumalta.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni olen itsekin huomannut mainostamista erilaisilla palstoilla Suomi24:ssä. Niissä esitetään yksityishenkilöä ja kehutaan jotain tuotetta tai yritystä maasta taivaisiin. Epäilyttävää. :S

KirsiMy kirjoitti...

Zache, en viitsinyt pistää tuota keskustelulinkkiä, mutta hyvinhän se sulta löytyi. Nettimaailma on onneksi sellainen, että valppaita kriittisiä lukijoita on paljon.Keskustelu puhuu puolestaan, hahaa.
Rekisteröinti tuskin pelastaa: Tupakkalaki ei kiellä tupakan myyntiä alaikäiselle, kuten alkoholilaki kieltää, vaan se kieltää tupakan ja tupakkatuotteiden mainostamisen ja myynnin edistämisen.
Lisäksi vielä näiltä tupakkasivuilta puuttuu lain edellyttämät varoitustekstit.
Nämä keskutelualueen tupakkamainokset ovat vähän samaan tapaan kuin muu netin (ja siis näköjään videoiden) tupakkamainonta vaikuttaa harmittomalta ja sattumanvaraiselta, mutta saattaa olla, ettei se sitä olekaan...

Elean, räikeät tapaukset herättävät takapotkuja, kuten tästä Zachen ekasta linkistä ilmenee, mutta blogeissa ja ilmeisesti keskustelualueillakin on verkkoidentiteettejä, jotka eivät ole oikeita ihmisiä. vaan ovat markkinamiehiä.